CarGarantie België viert 15-jarig jubileum


De gespecialiseerde verzekeraar uit Freiburg is sinds 2004 actief op de Belgische markt.

15 jaar – zo lang is CarGarantie al in België aanwezig. De gespecialiseerde verzekeraar uit Freiburg is sinds 2004 actief op de Belgische markt. Vandaag begeleiden de medewerkers van CarGarantie vanuit België niet alleen tal van samenwerkingsverbanden met dealers en constructeurs, maar verzorgen ze ook het hele dienstenplaatje voor Nederland en Luxemburg. Tijd voor een korte terugblik.

Toen CarGarantie in België aantrad, was allerminst zeker of er in dit land wel een markt voor garanties voor nieuwe en tweedehandsvoertuigen was. Partners werven was in de begindagen geen topprioriteit, eerst moest de markt worden onderzocht. Hoe sterk is het potentieel op de Belgische markt? Welke inspanningen zijn nodig om daarin te slagen - zonder de kwaliteitsvereisten van CarGarantie uit het oog te verliezen?

Het ogenblik was goed gekozen: door het vertrek van een concurrent van het Belgische strijdtoneel kwam er voor CarGarantie een perfect geschikte ruimte vrij. We slaagden er behoorlijk snel in om voet aan de grond te krijgen. Met Nissan en Mazda - en later Mitsubishi - rijfden we de eerste verdragspartners binnen. Eens het filiaal zijn nieuw onderkomen in Antwerpen vond, zat CarGarantie België op het goede spoor. Al in 2004 trad de eerste medewerker voor schadeafhandeling in dienst. Ter vergelijking: vandaag telt de vestiging 15 medewerkers en beschikt ze over een volwaardig team dat alles, gaande van schadeafhandeling, over klantenservice, administratie en verkoop, voor haar rekening neemt.

Op expansiekoers
De volgende jaren bleven we gestaag groeien, ook omdat we erin slaagden steeds meer contractuele partners voor onze samenwerking te winnen. Het partnerschap met Peugeot startte in 2007, iets later trad ook BMW Motorrad toe. Andere groepen dealers, constructeurs en invoerders kwamen hen vervoegen. In 2008 nam de Belgische vestiging ook de Luxemburgse activiteiten en in 2017 zelfs het handelsverkeer voor Nederland over. Zo drong CarGarantie steeds verder op de Benelux-markten door waar zich al snel beloftevolle kansen aanboden. Vandaag is CarGarantie marktleider in de regio.

 
Vandaag en morgen
Met de introductie van de e-bikegarantie diende zich voor de Benelux-landen een nieuwe buitenkans aan: de opmars van de e-bike betekende ook dat steeds meer eigenaars zich tegen reparatiekosten wilden indekken. CarGarantie zag de trend aankomen en kon daardoor een precies op e-bikes toegesneden garantie aanbieden. De lancering in de Benelux-landen van de garantie voor e-bikes in 2016 bleek een voltreffer. We verwachten dat de markt alleen maar verder zal groeien.

Vandaag is het Benelux-filiaal niet alleen verantwoordelijk voor de territoria van de drie landen, maar werkt het ook mee aan verschillende internationale samenwerkingsverbanden met constructeurs die door de centrale in Freiburg worden gecoördineerd en zich deels over heel Europa uitstrekken. En zo blikt CarGarantie Benelux enthousiast vooruit - om het succes van de voorbije periode tijdens de komende 15 jaar minstens te evenaren.

Luc Baetens, directeur Benelux:

“Al 15 jaar vertrouwen constructeurs en dealers van de Benelux-landen op de service van CarGarantie. Zonder dat vertrouwen hadden wij dit succesverhaal niet kunnen schrijven. Net in tijden waarin de klant de lat alsmaar hoger legt en zekerheid het hoogste goed is, komt het eropaan een betrouwbare partner aan je zijde te hebben - een partner zoals CarGarantie.”